Close
Aerial Photo Bing Maps Cropped

Ellipse Utrecht is an iconic new destination connecting coworking with nature, health and wellbeing. The well known Mercedes-building in Papendorp Utrecht, is an iconic landmark in the heart of The Netherlands. It was originally designed by Dutch architect Marc Ibelings.

When Mercedes Benz decided to move out of this iconic building after 16 years, it was both an opportunity and a challenge: How to convert this large icon with its spacious atrium into an innovative business community attracting new tenants and making it resilient for the future? D/DOCK enhanced the intrinsic building qualities in the new design and transformed the atrium into a space that breathes relaxation. This is accomplished by the use of clear views, abundance of light and nature and the use of well-designed and modern co-working facilities. A sense of community is created with the addition of ‘stoepen’ in front of each office that border the co-working atrium. These semi-public terraces allow employees to sit and work ‘outside’ their office as if on an Italian townsquare.

D/DOCK and ARC Real Estate Partners have transformed the building from car showroom into the perfect home for the most innovative companies to collaborate and concentrate.

 

05 Terrace(4000x3296)
03 Lunch (4000x3296)

Renders of terrace and atrium

07 Office

Render of office-space

01 Skybar
02 Entrance

Renders of Sky Bar and Entrance

Axo Sketch
Next case
Ddock Google Mg 3473 2316x1853