Close
Ddock Ovg 8283 Low

Samenwerken, flexibiliteit en eigenzinnigheid zijn de dragers van het interieurontwerp van de nieuwe werkomgeving van OVG Real Estate. Het gebouw is door de Building Research Establishment (BRE) uitgeroepen tot ’s werelds meest duurzame kantoorgebouw en de hoogste ‘Outstanding’ BREEAM classificatie ooit van 98.36 procent.

D/DOCK deed in dit concept afstand van de traditionele kantoorvloer. Zo krijgen bezoekers van OVG direct een kijkje in de keuken bij binnenkomst. De receptie heeft plaatsgemaakt voor een informeel kookeiland waar de hostess de klanten ontvangt. Met een beetje geluk pik je net de voedzame lunch mee die dagelijks aan de stamtafel wordt genuttigd. Van een kille wachtruimte is in dit kantoor geen sprake. Het kantoor is een lifestyle omgeving geworden, ontworpen aan de hand van activiteit gerelateerde gebieden, waar de identiteit en levensstijl van de OVG-ers als basis dient. De werkplekken zijn gesitueerd aan de achterkant van de kern waar men ongestoord kan werken. De voorkant van de kern, waar communicatie en interactie centraal staan, is het publieke gebied waar ook het theater, geschikt voor workshops en presentaties, en de overlegruimte onderdeel van zijn.

Bijzonder aan het interieurontwerp is het hergebruik van bestaand materiaal en meubilair. D/DOCK werkte hiervoor samen met Furnify Zo zijn oude stoeltjes uit het Rotterdamse voetbalstadion De Kuip hergebruikt en hebben bureaustoelen, designer fauteuils en een knalblauw kabinet een tweede leven gekregen.

‘’Met succes is er een geheel vernieuwend concept neergezet in ons kantoor in Amsterdam. Gezondheid, beweging en een balans tussen inspanning en ontspanning staan hierin centraal. D/DOCK is met hun Healing Offices concept voor ons de juiste partner gebleken’’, aldus Jan Hein Tiedema, Algemeen Directeur OVG Nederland.

Img 3163
Ddock Ovg 8283 Low
Ddock Ovg 09

 

Collaboration, flexibility and consciousness are the basics of the interior design for this work environment for this client. OVG Real Estate is a developer of intelligent, high tech office buildings and is located in The Edge on the Amsterdam Zuidas. The building, proclaimed the most sustainable office building in the world by the Research Establishment (BRE) and that received the highest ‘Outstanding’ BREEAM classification ever, of 98.36 percent. D/DOCK inverted the traditional ideas for an office floor. For instance, visitors of OVG get to peek behind the scenes on entry. The traditional front desk has been replaced by an informal kitchen island where the hostess welcomes the customers. If you’re lucky, you’ll be able to grab the healthy lunch that is enjoyed at the main table every single day. This office has no cold waiting area.

This office became a lifestyle environment, designed based on activities for which the identity and lifestyle of the OVG employees serves as foundation. Special about the interior design is the recycling of existing material and furniture. To this end, D/DOCK worked together with Furnify: a design collective that gives depreciated furniture a new design, after which it can be marketed. This way, old chairs from the Rotterdam soccer stadium ‘De Kuip’ were reused and office chairs, designer armchairs and a bright blue cabinet, were given a second life.

 

“With succes they developed a completely innovative concept in our office in Amsterdam. Health, motion and a balance between effort and relaxation are very important. D/DOCK’s approach Healing Offices has been spot on for us.”

Jan Hein Tiedema, CEO OVG Nederland.

Ddock Ovg 01

No formalities at the entrance: a welcoming bar provides a direct check in together with a good cup of coffee.

Ddock Ovg 08

The Energy Station is a new way to provide healthy and energetic food all day.

Ddock Ovg 10
Ddock Ovg 02

A comfortable lounge allows informal gathering.

Ddock Ovg 18

All work settings are shared, everyone can work wherever he wants, whenever he needs, we designed communal work hubs like a multi height table where people can dock and work, every hub has different settings in height and way of seating.

Ddock Ovg 034
Ddock Ovg 03

Formal and informal meeting take place in several communal 'campfires'.

Ddock Ovg 12
Ddock Ovg 11
Ddock Ovg 13
Ddock Ovg 07
Ddock Ovg 19
Ddock Ovg 23
Ddock Ovg 24

Numerous objects and furniture are re used as 'second life', like this chandelier made out of bicycle chains, or the reused seats from the Feyenoord soccer stadium.

Ddock Ovg 14
Ddock Ovg 17
Ddock Ovg 16

A quiet room allows concentration, re-energising and powernaps.

Ddock Ovg 05
Ddock Ovg 22
Next case
Ddock Krasnapolsky 12