Close
Uniqure Campfire Island 2

Tegenover het AMC in Amsterdam bevindt zich nu de thuisbasis van uniQure, een organisatie die gentherapieen innovatief ontwikkeld. In totaal is meer dan 9.000 m2 kantoorruimte omgezet in kantoren, cleanrooms en laboratoria.

uniQure heeft voor D/DOCK’s Healing Office benadering gekozen en transformeerde van bankgebouw naar een healing office. D/DOCK is verantwoordelijk voor het ontwerp en ontwerpmanagement. Het creëren van een gezonde en menselijke werkomgeving stond centraal bij de herontwikkeling en daarom koos uniQure voor onze Healing Offices benadering. Bij dit concept ligt de nadruk op welzijn en gezondheid voor de medewerker door het hanteren van tien essentiële dragers waaronder ownership, verbondenheid, ontspanning en beweging.

In ons ontwerp besloten we geen kamers met deuren te bouwen, maar een landschap met verdelende elementen die zorgen voor een gevoel van bescherming en focus. Sinds dat we de gebieden hebben ingedeeld volgens de verschillende dynamics, ontstond er een gemeenschappelijk respect voor elkaars concentratie behoeftes.

Doordat we dus verschillende typologieën bieden voor geconcentreerd werken, even rusten en team-work, zorgen we voor een gevoel van eigenaarschap en individuele controle, wat ook weer zorgt voor minder stress. Een eigen bureau met ruimte voor persoonlijke inrichting, is ook een optie, maar het blijft onderdeel van het geheel.

Uniqure Uniqlub 3
Uniqure Uniqlub 2
Uniqure Uniqlub
Uniqure18

 

Opposite of the AMC hospital in Amsterdam, the Netherlands, the new Home Ground of uniQure  unites all of uniQure departments under one roof. In total more than 9,000 m2 office space has been transformed into offices, cleanrooms and laboratory areas. uniQure has chosen to implement D/DOCK’s Healing Office concept. D/DOCK is responsible for the design and the design management.

This relocation represents a new step for uniQure, global leader in gene therapy development. Creating a healthy and human working environment was central in the redevelopment, which is why uniQure decided to apply the Healing Offices concept onto their new building.

Rather than building rooms with doors, we created a landscape of dividing elements, generating a sense of protection and focus. Since we separated the areas following its different dynamics, a mutual respect for each others concentration now exists.

By offering different typologies for concentration work, touch-down and team related work we generated a sense of ownership and personal control, reducing stress impact. An own desk with personal space carries ones personal atmosphere, yet part of the designed total.

 

Uniqure01
Uniqure02
Uniqure03

A vertical garden of terraces opens to the void, linked by a DNA shaped stairs.

Uniqure06
Uniqure17
Uniqure04
Uniqure08
Uniqure10
Uniqure190
Uniqure09 1128x1410
Uniqure20
Uniqure11
Uniqure13
Uniqure14
Uniqure12
Uniqure15
Next case
Img Imagingcenter 01