Close
Img 0220
News /

Furnify – Circulaire Werkplaats follow up

Tijdens de Week van de Circulaire Economie (3 t/m 7 februari 2020) organiseerden wij de eerste Circulaire Werkplaats. Furnify en een deel haar netwerk-partners Occony, Workbrands en MaakHenk toonden hoe ieders bedrijfsproces verloopt en inspireerden de bezoekers over circulaire opties voor kantoor-interieur.

Workbrands heeft het begrip ‘refurbishment’ uitgevonden want op grote schaal geeft deze organisatie al jaren gebruikte kantoormeubelen weer een nieuw leven. Hun motto is “Waardebehoud middels waardetoevoeging”. Furnify werkt nauw samen met Workbrands.

Occony ontwerpt en produceert meubilair gemaakt van natuurlijke materialen waarbij de waarde van de grondstoffen ook na gebruik wordt behouden. Deze partij verraste ons met hun impact statement! Zij maximaliseren het gebruik van biologische recyclebare materialen waarbij ze tevens de levenscycli optimaliseren. Wij kijken uit naar een verdere verdieping van onze samenwerking.

Met MaakHenk heeft Furnify inmiddels een solide partnership opgebouwd. Zijn kracht ligt in zijn grondige circulaire aanpak. In combinatie met nuttige, bijzondere en op het eerste gezicht onmogelijke materialen, ontwerpt MaakHenk in samenwerking met Furnify de kersen op de taart die het design helemaal afmaken.

Case van de Dag
Een bekend bedrijf uit de modebranche bouwt elke drie maanden een nieuwe showroom op, om hun nieuwste producten te presenteren. Deze showroom materialen komen na afloop vrij en aan ons de vraag: “Wat kun je nog hiermee doen?”. Denk aan grote plexiglas platen, houten planken en meterslange lappen vilt. Tijdens de Circulaire Werkplaats is deze case geïntroduceerd. Samen met onze partners werken we aan een plan om elke drie maanden deze toestroom van beschikbaar materiaal een nieuwe bestemming te geven. Via onze website en social media houden we je op de hoogte van de voortgang.

Voor ons was deze eerste Circulaire Werkplaats een succes. Wil je de volgende keer erbij zijn? Meer informatie? info@furnify.nl

Met dank aan NewMetropolisZuidoost voor de top locatie.
Met dank aan HumanOffice voor het uitlenen van enkele stukken.

Img 0342
Img 0228
Img 0407
Img 0379
Img 0367
Img 0208
Img 0354
Img 0316
Img 0260