JetBrains Munich

Welcome to The City

We imagined and executed the new Munich-based office of international software development company JetBrains. To create the conditions for a sustainable space with high-level comfort and an optimal symbiosis of work and daily life, we designed and developed an environment that we named ‘The City. This new workspace in the MY.O building on Christoph-Rapparini-Bogen includes three rooftop terraces, a cafeteria, a gym, a massage room, an in-house event space, a music room, a ‘makers’ room and a playground.  

JetBrains asked us to create a workspace, designed from a circular perspective, where their 360 employees circular can meet, connect and work. Moreover, it needed to be a place that felt like home. So, taking circularity for every detail into consideration, we collaborated with our sustainable label Furnify and everyone involved, pursuing our shared circular ambition. The result: innovation in all facets of design, incorporating urban design aspects such as human scale, lines of sight, biophilia, the importance of lingering, elements of surprise, intimacy, walkability, and serendipity. The outcome of this collaborative project is a circular work environment that gives a professional polish to work-from-home flexibility.

Related cases