Close
Ddock Amarantis 15

In 2011 D/DOCK won the competition for the expansion and internal re-design of an existing school in Zaandam.

The project objective was to combine two schools in the same building, for this reason an addition in usable space was needed, with the partial covering of the semi-patio at the entrance with a glass volume, and with the realization of a new entrance block in the right wing of the complex.

The clients ambition was also to rethink the interior design and distribution in order to give more flexibility and educational power to the school itself.

For this reason D/DOCK adopted its new Learning Communities– manual for the new design.

With the following financial crisis in the market, the project could not be realized.

Ddock Amarantis 07
Ddock Amarantis 06
Ddock Amarantis 03

The big central patio distributes the routing and provide an indoor additional space for events, cafe, and shared activities.

Ddock Amarantis 05
Ddock Amarantis 11
Ddock Amarantis 08
Ddock Amarantis 01
Ddock Amarantis 13

Visual of the front communal square with the big glass volume, in the right side the new addition with the independent entrance of one of the two schools.

Ddock Amarantis 10
Ddock Amarantis 04

Interdisciplinary learning landscape: the lay out  eliminates corridors introducing a fluid shared environment where is possible to collaborate, concentrate, and communicate

Ddock Amarantis 12
Ddock Amarantis 02
Ddock Amarantis 14
Next case
Nbdbiblion 10