Dr. Sarphatihuis Amsterdam

Indoor garden on wheels

Client
Amsta

Location
Amsterdam, The Netherlands

Size
815 m2

Completion
2023

Collaborators
Furnify
Makers of Sustainable Spaces

Media
Architectenweb

Dr. Sarphatihuis is a nursing home designed by Abraham van der Hart in 1782. Care organisation Amsta commissioned us to revitalise the atrium, and transform it into an inviting and flexible area for residents, employees, and visitors. 

In collaboration with our in-house partner Furnify and Makers of Sustainable Spaces, we developed an indoor garden on wheels capable of adopting over 30 configurations to cater to a diverse range of activities. 

MOSS meticulously curated the plant selection and Furnify implemented an environmentally responsible approach to the design, using repurposed surplus materials from the wood industry to build the indoor garden. 

The atrium redesign at Dr. Sarphatihuis exemplifies our dedication to crafting functional, sustainable spaces that prioritise the wellbeing of the users as well as the environment.

Related cases