Close
Ddock Google 01

 

D/DOCK was given the opportunity to turn  3.000 square meters of the Vinoly Tower in Amsterdam into an interactive landscape for the European Headquarters. This is also the first Healing Offices project delivered by us. The garage where founders Larry Page and Sergey Brin started Google, was the inspiration for the interior concept. Quirky elements throughout the office illustrate this era – from graffiti walls and cardboard box lights to the exposed ceilings and container wall in the 70-seater auditorium, also referred to as the Tech Talk.

The innovative lay out of the floors has been designed building a central block, the “Cave”where all general facilities such as meeting rooms, huddle rooms, video booths and micro kitchens are located, leaving a complete free space in the perimeter, the “Landscape”, fully lightened by floor to ceiling windows and totally flexible.This area, hosts the “neighbourhoods” with the individual work places of the various departments. Every work place is adjacent to the window affording all employees a 180° view overlooking the city while working. This layout makes the office space highly adaptable. It allows the Googlers to communicate and work together in a diverse environment while having personal space at the same time.

This project has reached a high level of satisfaction from the employees, with its playful and surprising environment, and in the same time has complied all the standards and roles of Google workplace design, together with advanced solutions in therms of sustainability of the materials  and re-use of the previous furniture.

Its innovative and exiting concept attracted many journalists all over the world to write about this daring project
See PDF with all media coverage

Ddock Google 03
Ddock Google 04
Ddock Google 05

Dutch icons with a touch of irony: the 'bakfiets' reception desk at the entrance.

Ddock Google 17

The traditional dutch caravan is the most wanted meetingplace.

Ddock Google Mg 02

The Tech Talk multifunctional arena: one of the first examples of this typology in Holland.

Ddock Google 14

The restaurant: free and open 24/7, a place to meet and collaborate, we played with some dutch icons again.

Ddock Google 19
Ddock Google 21
Ddock Google 20
Ddock Google 22

The work landscape is divided in neighbourhoods, surrounded by support areas, it is based on individual desk but has shared facilities and cool down alcoves.

Ddock Google 06
Ddock Google 18
Ddock Google 24

The main central block, like an urban graffiti wall, shows the rooms inside, for concentration, meetings, video conferencing.

Ddock Google 25
Ddock Google 10
Ddock Google 31
Ddock Google 26

A lot of former material has been re used and re transformed to fit the new space with a new life, we played with the existing pantries and the desks.

Ddock Google 08
Ddock Google 09
Ddock Google 27
Ddock Google 11

And finally some attention to the wellbeing of the people: kinetic desks and a dry SPA.

Ddock Google 28
Ddock Google 07
Ddock Google 29
Ddock Google 23
Next case
Ddock Microsoft 15